top of page
Abstract Lines
Kestävä ja luja muovirakentaja teollisuukohteisiin

KN Compositen tarina alkaa vuodesta 1978, kun nuori Ossi Leppikangas löysi kirjan maailmanympäripurjehduksesta, ja siitä intoutuneena päätti hankkia oman purjeveneensä. Koska raha oli tiukassa, tuli se tehdä itse. Niinpä Ossi haki lasikuiturakentamisen opit Kokkolasta ja rakensi ensimmäisen purjeveneensä omakotitalon pihamaalla. Yhden veneen jälkeen kasvoi halu rakentaa toinen ja kolmas, isompikin. Kuitunikkareitten purjeveneet olivat nopeita ja kestäviä, ja siksi ne kaikki ovat vielä tänäkin päivänä käytössä.

 

Ossi oli tarkka mies, joten kuiduttamisen jälki oli hyvä. Häneltä tilattiin enemmänkin lasikuitutöitä, ja pian oltiin tilanteessa, jossa piti valita tehtaan duunarin ja yrittäjän uran väliltä. Kuitunikkarit perustettiin kesällä 1980. Pieni ja osaava yritys sai nopeasti mainetta, ja pian siltä tilattiin ensimmäiset osat kalankasvatukseen. Autotalli kävi nopeasti ahtaaksi isoille laitteille.

Kuitunikkarit rakensi omat toimitilansa Torpin teollisuusalueelle, jossa yritys vieläkin toimii. Uusien tilojen myötä yritys tuli näkyvämmäksi, ja ovet avautuivat teollisuuteen. Siellä lujitemuovin rinnalle astui kestomuovi.

Teollisuuden kemikaalien parissa työskennellessä Kuitunikkarit on kerännyt oppeja muovien ominaisuuksista ja soveltuvuuksista vaativimmissakin olosuhteissa. Nykyisin yritystä johtaa Ossin poika Ilkka, joka Ossin varhaisen poismenon vuoksi hyppäsi perheyrityksen johtoon vain 30-vuotiaana. Ilkka päätti keskittyä teollisuuteen ja koneisti toiminnan. Yrityksen nimi muutettiin KN Compositeksi. 

ossi-leppikangas-kn-composite-perustaja.jpg
Muutosten myötä
KN Composite on

kehittynyt teollisuuskohteiden kestäväksi ja lujaksi muovirakentajaksi. Yrityksen tavoitteena on kehittyä ympäristön huomioivien muoviratkaisujen edelläkävijäksi. Ilkka uskoo, että siihen päästään mahdollisimman hyvällä suunnittelulla ja ennakoinnilla. 

Perheyrityksen remmiin on astunut kolmannen sukupolven Leppikangas, Niko, joka omalla teknisellä osaamisellaan on mahdollistanut polkua kohti tavoitetta.

Kn compositen tekijät

ilkkaleppikangas2.jpg

Muovialan kokemusta 40 vuotta

Leppikankaan perheen esikoinen Ilkka tutustui lasikuitumaailmaan vain 10-vuotiaana auttaessaan isäänsä Ossia lujitemuovitöissä. Kuitunikkarit oli Ilkan ensimmäinen kesätyöpaikka, ja myöhemmin opiskeluaikojen lisätienestin lähde. Armeijan jälkeen Ilkka siirtyi kokopäiväiseksi työntekijäksi yritykseen.

 

Ossi ja Ilkka työskentelivät rinnakkain, jolloin isän opit siirtyivät tekemisen kautta pojalle. Vuosituhannen vaihteessa Ossi sairastui vakavasti, jolloin Ilkan piti siirtyä nopeasti Kuitunikkareitten johtoon.

Ilkan 50 ikävuodesta huolimatta voidaan reilusti puhua 40 vuoden työkokemuksesta muovialalla, joista 20 vuotta Ilkka on toiminut yrityksen toimitusjohtajana ja yrittäjänä.

Ilkka Leppikangas
Toimitusjohtaja

Tarvitsetko lujaa muovialan rakentajaa? 

Pojat

KN Compositella on tällä hetkellä neljä vakituista työntekijää. Ilkka toimii operatiivisella puolella ja tuotannon puolella työskentelee kolme kokopäiväistä työntekijää: Niko, Olli ja Hasan. Näiden lisäksi KN Compositella on sesonkityöntekijöitä. Työntekijät ovat yrityksen voimavara, joiden osaamisen turvin saadaan projektit luotettavasti maaliin.

bottom of page