Abstract Lines
Suunnitelmallinen muovirakentaja teollisuukohteissa

KN Compositen tarina alkaa vuodesta 1978, kun nuori Ossi Leppikangas löysi kirjan maailmanympäripurjehduksesta, ja siitä intoutuneena päätti hankkia oman purjeveneensä. Koska raha oli tiukassa, tuli se tehdä itse. Niinpä Ossi lähti hakemaan lasikuiturakentamisen opit Kokkolasta ja rakensi ensimmäisen purjeveneensä omakotitalon pihamaalla. Yhden veneen jälkeen kasvoi halu rakentaa toinen ja kolmas, isompikin. Kuitunikkareitten purjeveneet olivat nopeita ja kestäviä, ja siksi ne kaikki ovat vielä tänäkin päivänä käytössä.

 

Ossi oli tarkka mies, joten kuiduttamisen jälki oli hyvä. Häneltä tilattiin enemmänkin lasikuitutöitä, ja pian oltiin tilanteessa, jossa piti valita tehtaan duunarin ja yrittäjän uran väliltä. Kuitunikkarit perustettiin kesällä 1980. Pieni ja osaava yritys huomattiin nopeasti laajemmaltikin, ja pian siltä tilattiin ensimmäiset osat kalankasvatukseen. Autotalli kävi nopeasti ahtaaksi isoille laitteille.

Kuitunikkarit rakensi omat toimitilansa Torpin teollisuusalueelle, jossa yritys vieläkin toimii. Uusien tilojen myötä yritys tuli näkyvämmäksi, ja ovet avautuivat teollisuuteen. Siellä lujitemuovin rinnalle astui kestomuovi.

Teollisuuden kemikaalien parissa työskennellessä Kuitunikkarit on kerännyt oppeja muovien ominaisuuksista ja soveltuvuuksista vaativimmissakin olosuhteissa. Nykyisin yritystä johtaa Ossin poika Ilkka, joka Ossin varhaisesta poismenosta johtuen hyppäsi perheyrityksen johtoon vain 30-vuotiaana. Ilkka päätti keskittyä teollisuuteen ja koneisti toiminnan. Yrityksen nimi muutettiin KN Compositeksi. 

ossi-leppikangas-kn-composite-perustaja.jpg
Muutosten myötä
KN Composite on

kehittynyt teollisuuskohteiden suunnitelmalliseksi muovirakentajaksi. Yrityksen tavoitteena on tulla ympäristöystävällisten muoviratkaisujen edelläkävijäksi. Ilkka uskoo, että siihen päästään mahdollisimman hyvällä suunnittelulla ja ennakoinnilla. 

Perheyrityksen remmiin on astunut kolmannen sukupolven Leppikangas, Niko, joka omalla teknisellä osaamisellaan on mahdollistanut polkua kohti tavoitetta.

Kn compositen tekijät

Avatar 86

Ilkka Leppikangas
Toimitusjohtaja

Muovialan kokemusta 40 vuotta

Leppikankaan perheen esikoinen Ilkka tutustui lasikuitumaailmaan vain 10-vuotiaana auttaessaan isäänsä Ossia lujitemuovitöissä. Kuitunikkarit oli Ilkan ensimmäinen kesätyöpaikka, ja myöhemmin opiskeluaikojen lisätienestin lähde. Armeijan jälkeen Ilkka siirtyi kokopäiväiseksi työntekijäksi yritykseen.

 

Ossi ja Ilkka työskentelivät rinnakkain, jolloin isän opit siirtyivät tekemisen kautta pojalle. Vuosituhannen vaihteessa Ossi sairastui vakavasti, jolloin Ilkan piti siirtyä nopeasti Kuitunikkareitten johtoon.

Ilkan 50 ikävuodesta huolimatta voidaan reilusti puhua 40 vuoden työkokemuksesta muovialalla, joista 20 vuotta Ilkka on toiminut yrityksen toimitusjohtajana ja yrittäjänä.

Tarvitsetko muovialan ratkaisuja? 

Pojat ja Susanna

KN Compositella on kuusi vakituista työntekijää. Ilkka toimii operatiivisella puolella, Susanna hoitaa toimiston ja Niko työnjohdon. Tuotannon puolella työskentelee kolme kokopäiväistä työntekijää: Olli, Hasan ja Pekka. Näiden lisäksi KN Compositella on sesonkityöntekijöitä. Työntekijät ovat yrityksen voimavara, joiden osaamisen turvin saadaan projektit luotettavasti maaliin.